Lézeres hegesztés

A lézeres hegesztés 4 fő előnye az autóipari differenciálművekben

A lézeres hegesztés 4 fő előnye az autóipari differenciálműben | Laserchina

Az autóipar folyamatosan fejlődik, nagy hangsúlyt fektetve a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére. Az egyik jelentős javulás a differenciálmű szerelése, ahol a hagyományos csavarkötéseket lézeres hegesztési technológia váltja fel. Ez a blogbejegyzés a lézeres hegesztőgépek autóipari differenciálművek gyártásában való használatának négy fő előnyét vizsgálja, amelyek mind a hagyományos, mind az új energiájú járművek kulcselemei. Ennek a fejlett technikának az integrálásával a cégek kedvelik LASERCHINA új mércét állítanak fel az autógyártásban.

Súlycsökkentés és kompakt szerkezet

A differenciálmű házainak csavarozásának hagyományos módszere jelentősen növeli a súlyt, mivel ezeken a pontokon menetes furatok és vastagabb falak szükségesek. A lézeres hegesztés szükségtelenné teszi a csavarokat, így vékonyabb és könnyebb kialakítást tesz lehetővé. A lézeres hegesztéssel a mérnökök megközelítőleg 15%-os súlycsökkenést értek el a differenciálműben, ami kompaktabb szerkezetet eredményezett. Ez különösen előnyös az új energetikai járművek elektromos hajtásrendszereinek integrációs követelményei szempontjából, ahol a hely és a tömeg kiemelten fontos.

A lézeres hegesztés 4 fő előnye az autóipari differenciálműben | Laserchina

Anyag- és szerelési költségmegtakarítás

A lézeres hegesztési eljárásra való átállás mintegy 20%-kal csökkentheti a differenciálművek anyag- és beépítési költségeit. A költséges csavarokra és a fúrási és menetvágási eljárásokra már nincs szükség, így anyag- és munkaerőköltségeket is megtakaríthatunk. Bár a lézeres hegesztés többletköltséggel jár, ha nagy léptékben, teljes automatizálással hajtják végre, az összköltség lényegesen alacsonyabb. Ez a költséghatékonyság jelentős előnyt jelent a gyártósoraik hatékonyságának maximalizálására törekvő autógyártók számára.

A lézeres hegesztés 4 fő előnye az autóipari differenciálműben | Laserchina

Továbbfejlesztett fogaskerék-pontosság lézeres hegesztéssel

A differenciálmű gyártásánál a precizitás a legfontosabb, a lézeres hegesztés pedig jelentős előrelépést jelent a csavaros szerelvényekhez képest. A lézeres hegesztésnél a fő redukciós hajtóműveket és a differenciálművet egyetlen egységbe hegesztik, amelyet azután a szükséges pontossággal precíziós köszörüléssel köszörülnek, anélkül, hogy szerelési hibák előfordulnának. A mérnökök megjegyezték, hogy a lézerrel hegesztett fogaskerekek pontossága folyamatosan 2 fokozattal magasabb, mint a csavaros szerelvényeké, így kiváló teljesítményt biztosít a végtermékben.

NVH teljesítmény és zajcsökkentés

A zaj, a vibráció és a keménység (NVH) kritikus tényezők a jármű minőségében. A lézerrel hegesztett differenciálművek 2 dB-lel csökkentik a hajtómű zaját a csavarozottakhoz képest, ami különösen fontos a magasabb NVH-szabványokkal rendelkező új energetikai járművek esetében. A lézerhegesztéssel elért megnövelt pontosság hozzájárul ehhez a zajcsökkentéshez, csendesebb és simább futást biztosítva. fejlett lézeres hegesztőgép a technológia döntő szerepet játszik ezen szigorú NVH követelmények teljesítésében és felülmúlásában.

Következtetés

A lézeres hegesztési technológia integrálása az autóipari differenciálművek gyártásába az autóipari összeszerelés jövőjének meggyőző példája. A súlycsökkentés, a költségmegtakarítás, a nagyobb precizitás és a jobb NVH-teljesítmény előnyeinek köszönhetően egyértelmű, hogy az iparág vezetői miért alkalmazzák ezt a megközelítést. Ahogy a lézeres hegesztőgépek folyamatosan fejlődnek, kétségtelenül ipari szabványokká válnak, és további előrelépéseket hajtanak végre az autóipari tervezés és gyártás terén.

LÉZERMEGOLDÁSOKÉRT KAPCSOLATBAN

Több mint két évtizedes lézeres szakértelemmel és az egyes alkatrészeket a komplett gépekig terjedő átfogó termékkínálattal az Ön végső partnere a lézerrel kapcsolatos összes követelmény kielégítésében.

Kapcsolódó hozzászólások

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni *