Lézer jelölés

Kerámia jelölés fejlett lézertechnológiával

Kerámia jelölés fejlett lézertechnológiával | Laserchina

A kerámia az iparban, a mindennapi életben és a művészetben használt sokoldalú anyag, amely nagy keménységéről, kopásállóságáról, magas hőmérséklet-tűrő képességéről és korrózióállóságáról ismert. A különféle igények kielégítése érdekében a kerámiatermékek felületein gyakran meg kell jelölni a termékinformációkat, a márkaazonosítót vagy a dekoratív mintákat. A hagyományos jelölési módszerek azonban kihívást jelentenek a kerámia egyedi tulajdonságai miatt. Ez a bejegyzés az UV lézeres jelölési technológia innovatív megoldásait tárja fel, különösen azokat, amelyeket az általa fejlesztettek LASERCHINA, felajánlja, hogy leküzdje ezeket a kihívásokat.

A kerámia felületjelölés kihívásai

A kerámia anyagok nem nyeli el jól a lézerfényt, ami jelentős diffúz visszaverődést vagy akár közel teljes visszaverődést eredményezhet, ami megnehezíti a lézeres jelölést. A kerámiák nagy keménysége, törékenysége és alacsony hővezető képessége a jelölési folyamat során a repedések, repedések vagy deformációk kockázatát is növeli. Ezenkívül a kerámiák különféle színekben és formákban kaphatók, így különböző feldolgozási módszerekre van szükség a különböző jelölési igények és a kívánt hatások kielégítéséhez.

Az UV lézeres jelölőgépek előnyei

E kihívások ellenére az UV lézertechnológia fejlődése a legtöbb kerámia jelölési alkalmazáshoz előnyben részesítette. A mérnökök bebizonyították, hogy az UV lézeres jelölőgépek tiszta, nagy kontrasztú jelöléseket készítenek kivételes hatékonysággal. Ez az érintésmentes feldolgozási módszer pontosságot biztosít anélkül, hogy szennyező anyagokat vagy káros anyagokat termelne, így biztonságos és környezetbarát megoldás.

Forradalmasító kerámia jelölés UV lézertechnológiával

Nagy teljesítményű UV-impulzusos szilárdtest-lézeres jelölőgép: A kerámia jelölés új arca

A LASERCHINA nagy teljesítményű, nagy stabilitású és nagy pontosságú UV-félvezető-szivattyús impulzusos szilárdtest lézeres jelölőgépei jelentős előnyöket kínálnak a kerámia jelölésben. Kiváló sugárminőséggel (M²<1.2) és kifogástalan foltkarakterisztikával (folt körkörössége >90%) rendelkeznek, lehetővé téve a nagy pontosságú, nagy felbontású és kontrasztos jelölést, amely alkalmas összetett, bonyolult és esztétikus mintázatok készítésére különféle kerámiákon. színek és formák, elő- vagy utófeldolgozás nélkül.

Minimális hőhatás a kerámia épségéért

A rövid impulzusidőkkel (<25ns@50k) a gépek minimális hőhatású zónát hoznak létre, megelőzve az olyan gyakori problémákat, mint a repedések, repedések vagy deformáció, megőrizve a kerámiák eredeti textúráját és szépségét.

Fokozott teljesítmény és hatékonyság a költségmegtakarítás érdekében

A lézeres jelölőgép nagy teljesítményű (akár 20 W-os) teljesítménye megnövelt feldolgozási lehetőségeket kínál, miközben jelentősen javítja a gyártás hatékonyságát és csökkenti a költségeket.

Következtetés

A LASERCHINA lézertechnológiai innováció iránti elkötelezettsége megteremtette a UV lézeres jelölőgép mint iparági etalon a kerámia jelöléseknél. Az egyedülálló Q-kapcsolós vezérlési technológiával és a mérnökök által kifejlesztett speciális „lézerteljesítmény-vezérlő rendszerrel” felszerelve ezek a gépek alkalmazkodóképességet biztosítanak a különféle lézeres alkalmazásokhoz és precíziós vezérléshez. A kompakt, integrált kialakítás tovább csökkenti a költségeket, miközben fenntartja a magas színvonalú gyártási, alkatrészminőségi és összeszerelési pontosságot. 16 évnyi elhivatott kézművességével világelsővé vált az ipari minőségű szilárdtestlézeres gyártásban, páratlan technológiát és szolgáltatást kínálva a lézeres jelölés területén.

LÉZERMEGOLDÁSOKÉRT KAPCSOLATBAN

Több mint két évtizedes lézeres szakértelemmel és az egyes alkatrészeket a komplett gépekig terjedő átfogó termékkínálattal az Ön végső partnere a lézerrel kapcsolatos összes követelmény kielégítésében.

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni *