Lézeres hegesztés

A lítium akkumulátor gyártás forradalmasítása fejlett lézeres hegesztési megoldásokkal

Forradalmasítja a lítium akkumulátor gyártást fejlett lézeres hegesztési megoldásokkal | Laserchina

A gyorsan fejlődő lítium akkumulátoriparban az akkumulátorcellák biztonságának és megbízhatóságának biztosítása a legfontosabb. Ennek a folyamatnak a kritikus eleme a tömítőszeg, amelyet a négyzet alakú alumíniumhéjú lítium-ion akkumulátorok végső összeszerelési szakaszában használnak. Az elektrolit befecskendezése után a tömítőszeget lézerrel kell hegeszteni, hogy elszigetelje az akkumulátor magját a külső környezettől, biztosítva a tömítést és a megbízhatóságot. A minőségi kompromisszumok nélküli nagy hatékonyság elérése elengedhetetlen, mivel a tömítő szeghegesztés első menetes hozama elképesztően 99.5%-ot vagy még magasabbat igényel. Az olyan tényezők, mint az injekció beadásának helyének tisztasága és magának a lézernek a stabilitása jelentős szerepet játszanak e szigorú követelmények teljesítésében.

Újító Lézeres hegesztés Technológia a fokozott akkumulátorbiztonságért

A tömítő szeghegesztéshez szükséges magas követelmények teljesítése érdekében, LASERCHINAA lézeres megoldások piacvezető vállalata megbízható lézeres hegesztési megoldást fejlesztett ki, amely az akkumulátorgyártás szigorú követelményeihez igazodik. Ez a fejlett hegesztési technika nagy energiasűrűségű lézersugarat használ a fémanyagok precíz, hatékony hegesztési műveleteihez, amelyet kifejezetten az intelligens gyártási ágazatokhoz, például az akkumulátorgyártáshoz terveztek. A megoldás sarokköve a nagy teljesítményű QCW (Quasi Continuous Wave) lézer, amely nagy energiasűrűséggel és kiváló sugárminőséggel képes folyamatos vagy impulzusos lézersugarat generálni. Ez gyors és megbízható hegesztést tesz lehetővé, köszönhetően a precíz vezérlésnek és az optikai rendszereknek, amelyek a lézersugarat közvetlenül a tömítőszegekre fókuszálják.

A hegesztési teljesítmény optimalizálása QCW lézerekkel

A QCW lézer, a lézeres hegesztési megoldás alapvető berendezése, egy 600/6000 W-os modell, amely kiválóan alkalmas nagy keménységű, fényvisszaverő vagy hővezető képességű anyagok feldolgozására. Impulzusmodulációs képessége nagy pontosságot és ismételhetőséget tesz lehetővé az impulzusvezérlésben, így hegesztési sebességében és magasabb fotoelektromos konverziós rátájában felülmúlja a hagyományos 600 W-os YAG lézereket. Ez a lézer biztosítja a tömítő köröm hegesztési folyamatának hatékonyságát, nem igényel optikai útjavítást, nem használ optikai kellékanyagokat, és minimális karbantartást igényel.

Forradalmasítja a lítium akkumulátor gyártást fejlett lézeres hegesztési megoldásokkal | Laserchina

Kiválóság bizonyítása szigorú teszteléssel

A LASERCHINA mérnökei átfogó teszteket végeztek alumínium fedőlemezek és 1 mm vastag alumínium szögek felhasználásával, különféle paramétereket vizsgálva, mint például a lézersebesség, az egypontos energia, a frekvencia, az impulzusszélesség, a csúcsteljesítmény és a defókusz mértéke. Az eredmények lenyűgözőek voltak: hegesztési mélység 0.9 mm, hegesztési szélesség 1.18 mm, CPK 1.7 és hegesztési sebesség ≥14 mm/s. Ezek a tesztek megerősítették, hogy a megoldás robbanások, gödrök, tűlyukak vagy repedések nélkül képes hegesztési varratokat készíteni, így teljes, porozitásmentes hegesztési medencéket lehet elérni, felületi robbanás vagy elfeketedés nélkül.

A lézeres hegesztés előnyei az akkumulátorgyártásban

A LASERCHINA tömítő szeghegesztési megoldása határozott előnyöket kínál az akkumulátorgyártásban, beleértve a nagy pontosságot és rugalmasságot az összetett formák és specifikációk hegesztéséhez, valamint nagy hatékonyságot és energiamegtakarítást. Jelentősen növeli a gyártás hatékonyságát a hagyományos YAG hegesztéshez képest, csökkenti az energiafogyasztást, miközben megduplázza a hatékonyságot. A megoldás automatizáltsága és intelligencia szintje megfelel a modern ipari gyártás követelményeinek, lehetővé téve az automatizált adagolást, pozicionálást és hegesztést, tovább javítva a hatékonyságot és a termékminőséget. A moduláris felépítésnek köszönhetően az alkatrészcsere és karbantartás egyszerű, a rendszer fogyóeszközök nélkül működik, csökkentve az üzemeltetési költségeket.

Következtetés

által kifejlesztett tömítőszeg lézerhegesztési megoldás jelentős előrelépést jelent a lítium akkumulátor gyártási technológiában. Nagy pontossággal, hatékonysággal és megbízhatósággal ez a megoldás nem csak megfelel, hanem túl is teljesíti az iparág szigorú követelményeit. Sikeres alkalmazása az akkumulátorgyártásban megmutatja a szélesebb körű elterjedés lehetőségét az autógyártásban, az elektronikában és azon túl is, ami előrelépést jelent a biztonságosabb, megbízhatóbb energiatárolási megoldások felé.

LÉZERMEGOLDÁSOKÉRT KAPCSOLATBAN

Több mint két évtizedes lézeres szakértelemmel és az egyes alkatrészeket a komplett gépekig terjedő átfogó termékkínálattal az Ön végső partnere a lézerrel kapcsolatos összes követelmény kielégítésében.

Kapcsolódó hozzászólások

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni *