Lézer jelölés

A rozsdamentes acél lézeres jelölési technológiájának alapjainak megismerése

A rozsdamentes acél lézeres jelölési technológiájának alapjainak megismerése | Laserchina

A lézeres jelölési technológia forradalmasította az anyagok, különösen a fémek, például a rozsdamentes acél gravírozásának módját. Ez a fejlett technika nem csak a minták maratására vonatkozik, hanem a jelölések színpompásítására is. Merüljön el a lézergravírozás világában, miközben felfedezzük a rozsdamentes acél lézeres jelölési és színes lézeres jelölési folyamatok alapelveit.

A lézeres jelölés alapelvei

A rozsdamentes acél lézeres jelölése nagy energiasűrűségű lézersugarat alkalmaz a munkadarab felületének helyi besugárzására. Emiatt a felületi anyag gyorsan elpárolog vagy színe megváltozik, felfedve az alatta lévő anyagot. Alternatív megoldásként kémiai és fizikai változásokhoz vezethet a felületi anyagban, ami látható nyomokat eredményez. Egyes esetekben a lézerenergia az anyag egy részét ablálja, hogy felfedje a kívánt mintákat vagy szöveget. A lézeres jelölőgép döntő szerepet játszik ebben a kifinomult folyamatban, amely biztosítja a pontosságot és a minőséget a végső jelölésben.

Innovációk a színes lézeres jelölésben rozsdamentes acélon

Színes lézeres jelölés A rozsdamentes acélon egy kreatív folyamat, ahol a lézer hőenergiája oxidréteget képez a rozsdamentes acél felületén. Ez az oxidréteg a hőmérséklet változásával megváltoztatja a színét, ami színes jelölési hatást eredményez.

LASERCHINA A mérnökök három kulcsfontosságú elvet azonosítottak, amelyek a lézeres jelölési folyamat során a színek megnyilvánulásához vezetnek:

Színes oxidok képződése.

  • Színtelen átlátszó oxidfilm létrehozása, amely interferencia színeket hoz létre.
  • Színes oxidok és színtelen oxidfilm egyidejű képződése.
  • A rozsdamentes acél színes lézeres jelölésére javasolt berendezések.

A kiváló minőségű rozsdamentes acél színes lézeres jelöléshez speciális felszerelésre van szükség. a következő beállításokat ajánlja:

  • Lézer típusa: A MOPA lézer (Master Oscillator Power Amplifier), amely az állítható impulzusidőtartamáról ismert, erősen ajánlott.
  • Objektívválasztás: Gyakori választás az F254 objektív, amely 170 mm*170 mm-es lézeres jelölési területet fed le.
  • Rozsdamentes acél Anyag: Valamivel vastagabb 304-es rozsdamentes acél előnyben részesítendő, mivel a vékonyabb anyagok a hő hatására deformálódhatnak.

Fókuszálási módszerek:

  • A Q-kapcsolt lézereknél általában off-fókuszos módszert alkalmaznak (általában lefelé történő fókuszeltolással).
  • MOPA típusú állítható impulzusszélességű lézereknél jellemzően elegendő a normál fókusz.

A LASERCHINA mérnökei útmutatót adnak az állítható impulzusszélességű lézerekkel elérhető általános színek paramétereihez, különösen a MOPA típushoz, amely ezeket a színeket normál fókusznál tudja megvalósítani.

Folyamatelemzés az optimális színjelöléshez

A lézeres jelölés színváltozását olyan tényezők befolyásolják, mint a sűrű kitöltési távolság, a közepes impulzusszélesség és a magas frekvencia. Más szóval, a színkülönbségeket elsősorban a lézer egyetlen impulzus energiája és az acélon lévő lézerfoltok átfedési aránya befolyásolja. Egy lézeres jelölőgép, amely ezeket a paramétereket finoman tudja szabályozni, elengedhetetlen a széles színválaszték eléréséhez.

Következtetés

A rozsdamentes acél lézeres jelölés művészete egyre bonyolultabbá vált azzal a képességgel, hogy élénk színeket adnak a gravírozásokhoz. A mögöttes alapelvek megértésével és a megfelelő berendezések, például egy kiváló minőségű lézeres jelölőgép használatával a vállalkozások tartós és tetszetős jelölésekkel bővíthetik termékeiket. folytatja az innovációt, iparágvezető tanácsokat és technológiát biztosítva a legjobb eredmények elérése érdekében a lézeres jelölésben. Akár esztétikai, akár funkcionális célokat szolgál, a lézeres jelölési technológia fejlődése továbbra is kitágítja az anyaggravírozás lehetőségeinek határait.

LÉZERMEGOLDÁSOKÉRT KAPCSOLATBAN

Több mint két évtizedes lézeres szakértelemmel és az egyes alkatrészeket a komplett gépekig terjedő átfogó termékkínálattal az Ön végső partnere a lézerrel kapcsolatos összes követelmény kielégítésében.

Kapcsolódó hozzászólások

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni *