Femtoszekundumos lézerforrás | Ultragyors lézerek | 532 nm zöld, 1064 nm IR

A femtoszekundumos lézerek különböző hullámhosszúságúak, például infravörös, zöld és ultraibolya. Közülük az infravörös lézerek egyedülálló előnyökkel bírnak a különböző területeken, mivel szelektíven elnyelhetik az anyagokat vagy molekulákat, így szinte nincs hőhatászóna a lézeres feldolgozás során az olyan iparágakban, mint az elektronika, a fotonika és az orvostudomány. A femtoszekundumos lézereket széles körben használják az anyagfeldolgozásban, a sebészetben, a fogyasztói elektronikában, az elektronikus kommunikációban, a spektroszkópiában, a repülésben, a védelmi alkalmazásokban és az alaptudományban.

Az ultragyors lézereknek számos jellemző alkalmazása van ipari környezetben. Például az ultravékony üvegfeldolgozást vagy az UTG-t széles körben használják a fogyasztói elektronikai kijelzőkben és a félvezetőiparban. Mivel az összecsukható okostelefonokhoz jó minőségű üvegre van szükség, jobb átlátszósággal, rugalmassággal és kisebb tömeggel, az ultragyors lézeres feldolgozás vált az elektronikus üveg elsődleges feldolgozási módszerévé. A femtoszekundumos lézerek nagy energiasűrűséggel rendelkeznek, és könnyen átléphetik az üvegkárosodási küszöböt. Ezenkívül a femtoszekundumos impulzusok „hideg feldolgozási” mód, amely biztosítja, hogy a fényfolt széle teljes legyen, interferencia nélkül, és ultraalacsony töréshatást ér el. A feldolgozás során simává teheti az oldalfalat, megakadályozza a szabálytalan sorja kialakulását, és elkerülheti a túlzott hőtermelés által okozott rendellenes repedéseket.

A femtoszekundumos lézerek alkalmasak aranyozott rézfóliák vágására is. A rézfóliák általánosan használt elemek az elektronikai iparban. A hagyományos feldolgozási módszerek főként préselést alkalmaznak, aminek korlátai vannak a hatékonyság, a feldolgozási sebesség, a veszteség és a vágási pontosság tekintetében. Hagyományos lézeres vágás esetén az él hőhatása miatt a rézfólia könnyen meghajlítható és deformálódik, ami az élek elszenesedését és az anyag denaturálódását okozza. Ezzel szemben a femtoszekundumos lézerek egyedülálló „hidegfeldolgozási” móddal rendelkeznek, amely elkerüli a hőfelhalmozódást, és megvédi az aranyozást a leeséstől. A femtoszekundumos lézerek kiváló sugárminőségű kimenettel is rendelkeznek, amely biztosítja a megmunkált anyag élhatásának konzisztenciáját és a vágási út és a homlokfelület mindkét oldalának síkságát.

Végül a femtoszekundumos lézereket cirkónium-oxid kerámiák feldolgozására használják. A cirkónium-oxid kerámiák kiválóan ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és használhatók indukciós fűtőcsőként, tűzálló anyagként és fűtőelemként. Érzékeny elektromos teljesítményparaméterekkel, nagy szívóssággal, nagy hajlítószilárdsággal, nagy kopásállósággal, kiváló szigetelési teljesítménnyel és az acélhoz közeli hőtágulási együtthatóval rendelkeznek. Főleg kerámia késekben, oxigénérzékelőkben, üzemanyagcellás hőhordozókban, szilárd oxid üzemanyagcellákban, magas hőmérsékletű fűtőelemekben és más területeken használják. A fémekhez képest a cirkónium-oxid kerámiák jobb kopásállósággal, sima felülettel, jó textúrával és nem oxidálódnak. A hagyományos cirkónium-kerámia feldolgozás azonban elkerülhetetlenül számos problémával jár, mint például a rossz feldolgozási minőség és az alacsony hatékonyság. A femtoszekundumos lézeres feldolgozás finomabban és hatékonyabban tudja megoldani ezeket a problémákat, mivel a femtoszekundumos impulzusok nagy energiasűrűséggel rendelkeznek, amely hideg feldolgozási módot biztosít. A femtoszekundumos lézer nagy pontossága és csekély anyagkárosodása ideálissá teszi cirkónium-oxid kerámiák nagy hatékonyságú és precíz vágásához.

Összefoglalva, a femtoszekundumos lézerforrások vagy az ultragyors lézerek alapvető eszközök a különböző ipari területeken, mivel egyedülálló előnyökkel rendelkeznek az anyagok nagy pontosságú és hatékonyságú megmunkálásában. Alkalmasak ultravékony üvegfeldolgozásra, aranyozott rézfólia vágására, cirkónium-oxid kerámia megmunkálására és egyéb olyan alkalmazásokra, ahol a hagyományos módszereknek korlátai vannak.

● 0.5 milliárd USD értékű nyilvános társaság, részvénykód: 688291.
● 300+ nemzetközi tag.
● 100+ K+F mérnök.
● A K+F kiadások bevételének 20%-a+.
● 5000+ ügyfél több mint 100 országban.
● A legtöbb lézergép-gyártó fő szállítója.
● 1. SPIE PRISMAWARDS (a világ lézeriparának legmagasabb kitüntetése) döntős, szoftverkategória.

Megjelenítése az egyetlen eredmény

További termékek töltődnek fel, előzetesen lépjen kapcsolatba velünk.

Névleges 0 ki 5
Tól től $9.99 Tömeges vásárlónak.
Bár a termék készen van, még nem került fel honlapunkra. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és szívesen adunk további információkat.